Registratie
  •  
  • Producten
    (E-catalogus)
  • Service
  • Contact
  • Over ons
  • Fr | Nl |
 

Interne newsletter : nodeis

Beschrijving van de werven

Drie vergelijkbare werven van serviceflats (Silsburg, Gallifort & Iglo) werden gebouwd in opdracht van het Zorgbedrijf stad Antwerpen, een onderafdeling van het OCMW.
De particulieren kunnen deze serviceflats vooraf aankopen en hun inversteringen laten de financiering van het project toe. We brachten een bezoekje aan de werf "Silsburg" (Herentalsebaan te Deurne) waar 116 serviceflats gebouwd zijn. De werf "Gallifort" telt er 193 en het project "Iglo" 108.
Het patchpaneel bevindt zich in de ondergrondse garage en biedt een centrale oplossing voor data. Daaronder bevindt zich een verdeelbord van Belgacom met telefoonlijnen (UTP) naar de serviceflats.
De coaxkabels van Telenet zijn gecentraliseerd in de garage en vertrekken naar elke flat.

Waarom de nodeis oplossing ?

Het Zorgbedrijf van Antwerpen wou een propere en flexibele oplossing voor het installeren en opbergen van alle multimediacomponenten. Deze flats zullen ook regelmatig van bewoners veranderen wat ook een wijziging van operator met zich mee kan brengen. De verschillende bewoners zullen vrij kunnen kiezen tussen de verschillende leveranciers : Belgacom, Telenet of een centrale oplossing geleverd door het Zorgbedrijf zelf.

Beschrijving van de installatie

De serviceflats zijn voorzien van een living waar er coax- (RD/TV) en RJ45-stopcontacten (telefoon/data) geplaatst zijn, een klein kamertje dat als bureau kan dienen, een keukentje, een slaapkamer, een douche en een technische ruimte/berging.

Alle data-, telefoon- en coaxkabels komen langs boven in de nodeis kast. Deze is juist boven de elektrische verdeelkast gemonteerd.
Klik om te vergroten
Klik om te vergroten
Klik om te vergroten
Klik om te vergroten
Klik om te vergroten
Klik om te vergroten
Elke bewoner zal kunnen genieten van 4 telefoonaansluitingen, 3 data-aansluitingen die kunnen gebruikt worden via de operator (modem) en één centrale data-aansluiting dat door het Zorgbdrijf kan aangeboden worden indien een bewoner niet voor een operator kiest.
Voor de personen die Telenet kiezen zijn ook 2 coax-connectoren type "F" (FM/TV) voorzien.
De opstelling van een dergelijk netwerk in dit type van gebouw laat aan de installatie toe te evolueren en op de technische toekomstige eisen te beantwoorden. Bijvoorbeeld, de zorgbehoevende mensen die onder medisch toezicht staan kunnen een digitale weegschaal aan het netwerk aansluiten om de gegevens naar de dokter of een centrale medische gegevensbank door te sturen.

Men kan zich voorstellen dat in de komende jaren ook andere apparaten een netwerkverbinding nodig zullen hebben...

Conclusie

De projecten "Gallifort" en "Silsburg" zijn afgewerkt maar nog niet opgeleverd en bewoond. Het project "Iglo" is in uitvoering en zal eind dit jaar klaar zijn.

Wij hopen dat deze pilootprojecten zullen zijn voor soortgelijke gebouwen in andere steden (OCMW's, serviceflats, sociale huisvestingsmaatschappijen, ...).